OPPI-ISÄNI ALPO

 

Alpo mökillä elokuussa 2011

Tänään ajatukseni ovat oppi-isässäni Alpo Savolaisessa. Alpo on se henkilö, jonka esimerkki sytytti innostukseni kansanparannusta kohtaan. Hän on otti minut aikoinaan oppilaakseen ja kärsivällisesti, kädestäpitäen näyttäen ja kaiken tiedon epäitsekkäästi jakaen ohjasi minut tälle polulle.

Alpolla on suuri sydän, peräänantamattomuus, valtava tietotaito ja kyky löytää sairauden syy ja poistaa se. Tämän lahjan ovat voineet todeta sadat ja tuhannet ihmiset, joilla on ollut ilo ja kunnia päästä Alpon käsittelyyn joko hänen kotinsa vastaanottohuoneessa Joensuussa tai muualla. Näin kävi myös täällä Torreviejassa, jossa Alpo ja hänen vaimonsa Sanelma ovat viettäneet useita talvia vuosien varrella. Täällä Espanjassa minäkin opin tuntemaan Alpon.

Alpo on Itäsuomalaiseen tapaan puhelias ja kertoi mielellään perheestään, lastenlapsistaan ja heidän tekemisistään, ylpeyttä uhkuen heidän opiskeluistaan ja myöhemmin sijoittumisestaan elämässä.

Useasti, myös vuosia jälkeenpäin, hän on todennut, että voidakseen olla hyvä parantaja, on osattava parantaa itse itsensä. Et voi antaa muille mitään sellaista, mitä sinulla ei ole. Alpon lämpimät, usein jopa kuumuutta hehkuvat kädet ovat oikean parantajan työkalut. Totesimme myös, että silloin kun ihmisen on aika kuolla, sen estämiseksi emme voi tehdä mitään, mutta lähdön helpottamiseksi ja kipujen poistamiseksi kylläkin paljon.

Alposta huokuu aina hyvä mieli, koskaan en ole nähnyt häntä allapäin tai vihaisena ja hänellä on myös kyky poistaa paha olo muista ihmistä. Edes nyt, kun vakava sairastuminen yllätti loppusyksystä, Alpo ei ole menettänyt positiivisuuttaan ja elämäniloa. Päässä oleva agressiivinen syöpä ei ole himmentänyt Alpon valoa, vaikka voimat ovatkin välillä olleet ehtyä tässä taistelussa. Kipuja Alpolla ei ole. Ehkä syöpäkin jää vielä toiseksi.

En ole koskaan osannut kertoa, kuinka kiitollinen olen Sinulle Alpo antamastasi avusta ja lahjasta. Olet lukemattomia kertoa auttanut minua, olet lähettänyt minulle kaukoparannusta vaivoihin, joita kukaan muu tuskin olisi osannut selvittää ja selittää. Pala taikaasi kulkee aina mukanani Alpo, kiitos, kiitos, kiitos.

Sami 11.3.2018